Artystyczne torty, przepyszne ciasta, a może wykwintne desery, drobne wypieki i specjały na słodki stół? Wszystko to znajdziecie u Marzeny Fidor.

– Od dziecięcych lat miałam zamiłowanie do pieczenia. Pierwsze torty robiłam już w wieku około 10 lat. Moja kariera zawodowa poszła jednak w innym kierunku, w stronę finansów i marketingu – opowiada pani Marzena.

Do pieczenia wróciła, kiedy została mamą. – Miałam trochę więcej czasu i częściej byłam w domu. Na początku robiłam torciki dzieciom. Potem znajomym, później znajomym znajomych… Miałam coraz więcej zamówień, dlatego kiedy dzieci poszły do szkoły nadszedł czas, żeby pomyśleć o własnym biznesie. Złożyłam wniosek o dotację z Urzędu Pracy. Udało się, dzięki czemu w 2016 roku mogłam rozpocząć własną działalność – wspomina.

Na jakie torty jest największe zapotrzebowanie? - Potrzeby rynku są bardzo różne. Polacy nie do końca przepadają za tortami w stylu angielskim, gdzie jest dużo masy cukrowej. Jesteśmy bardziej przyzwyczajeni do kremów, śmietan, tradycyjnych tortów z owocami czy polewami - przyznaje pani Marzena.

Dane teleadresowe: TORT MARZENIE | Marzena Fidor

TYSKA BAZA RZEMIEŚLNIKÓW - powrót do strony głównej>>

Tyska Baza Rzemieślników - lista obiektów

 

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Jeżeli nie chcesz, by były one zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść polityki prywatności, a także informacje o tym, w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe w Urzędzie Miasta Tychy oraz jakie masz związane z tym prawa znajdziesz tutaj. Kontynuowanie przeglądania naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki, oznacza, że akceptujesz stosowanie plików cookies.