13 października zapraszamy Was na niesamowite wydarzenie!
Ponad trzydziestu szefów kuchni z całej Polski będzie gotować dla Was. Pokażemy Wam ogień, który mamy na co dzień na kuchniach.
Degustacje, pokazy, konkurs kulinarny wielka bitwa Masterchef Junior i szefowie kuchni, koncerty, licytacje i wiele wiele innych.
A to wszystko dla Fundacji Śląskie Hospicjum dla Dzieci Świetlikowo. Tego dnia zbieramy pieniądze dla wszystkich dzieciaków, które potrzebują naszej pomocy!
Do dzieła!
PLAN IMPREZY CHARYTATYWNEJ KULINARNY OGIEŃ DLA ŚWIETLIKOWA, 13 października, godz. 13.00-19.30, Restauracja Browarowa 21, Tychy (Browar Obywatelski)
13.00 - Rozpoczęcie imprezy
13.45 - Licytacja pierwsza – m.in. miejsce w Jury kokursu + kilka przedmiotów
14.00 - 15.30 Konkurs kulinarny uczniów szkół gastronomicznych. Nazwa konkursu: "Z gruntu najlepsze". O randze konkursu świadczy m.in. udział w Jury Pani Walentyny Jałochy - Międzynarodowego Jurora Kulinarnego.
13.00 - 17.00 warsztaty dla dzieci i młodzieży (kulinarne - prowadzone przez Szefów Kuchni, którzy przyjadą z terenu całej Polski, artystyczne, ruchowe)
13.30 - 15.00 atrakcje artystyczne:
13.30 - Występ dziewcząt z UKS Silesia Chorzów Sekcja Gimnastyki Artystycznej
14.00 - Zespół Contra - pokaz tańca
14.30 - Pokaz karate
14.45 - Licytacja druga
15.00 - 15.45 występ zespołu John Mineton
15.45 - Ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego "Z gruntu najlepsze" i wręczenie nagród
16.00 - 16.45 występ zespołu Yota v Yotę
16.45 - Licytacja trzecia
17.00 – 18.00 bitwa kulinarna "Haja na wykopki" Szefowie Kuchni, uczestnicy MasterChef Junior, blogerzy kulinarni, uczniowie szkół gastronomicznych. O wyniku bitwy zadecydują widzowie, oddając głosy po spróbowaniu dań przygotowanych przez drużyny (szefowie kuchni ze Śląska, Zagłębia, Małopolski, Podbeskidzia i Stowarzyszenia Kucharze bez Granic oraz uczestników Masterchef Junior, uczniowie szkół gastronomicznych, blogerzy kulinarni)
18.00 - 18.15 występ zespołu tańca orientalnego Orientyski
18.20 - 19.10 występ zespołu Syberian
19.10 - 19.30 ogłoszenie wyników, podziękowania artystom i szefom kuchni i zakończenie imprezy.