Gęsina to dobro naszego narodu. które można serwować na wiele ciekawych sposobów !!!
W tym roku po raz pierwszy będziemy serwować dania z gęsiny w restauracji.
Dawniej niemal cała Polska w okresie jesienno-zimowym zajadała się daniami z gęsi. Na naszych stołach pojawiły się one juz w XVII wieku, w staropolskiej kuchni gęś była obowiązkową pozycją w menu - pieczona z różnymi dodatkami, wędzona, gęsi pasztet i smalec.
My już dziś serdecznie zapraszamy Państwa na autorskie menu naszej szefowej kuchni Beaty Szymula
Gęsina na Świętego Marcina
Informacje
- Data: niedziela, 11 listopada 2018, 12:00 - niedziela, 18 listopada 2018, 20:00
- Adres: Myśliwska 135, 43-100 Tychy
- Facebook: 340481493179439
- E-mail: biuro@podnapieciem.ns48.pl
- Telefon: +48604 772 308