Gęsina na Świętego Marcina

Informacje

Gęsina to dobro naszego narodu. które można serwować na wiele ciekawych sposobów !!!
W tym roku po raz pierwszy będziemy serwować dania z gęsiny w restauracji.
Dawniej niemal cała Polska w okresie jesienno-zimowym zajadała się daniami z gęsi. Na naszych stołach pojawiły się one juz w XVII wieku, w staropolskiej kuchni gęś była obowiązkową pozycją w menu - pieczona z różnymi dodatkami, wędzona, gęsi pasztet i smalec.
My już dziś serdecznie zapraszamy Państwa na autorskie menu naszej szefowej kuchni Beaty Szymula

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Jeżeli nie chcesz, by były one zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść polityki prywatności, a także informacje o tym, w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe w Urzędzie Miasta Tychy oraz jakie masz związane z tym prawa znajdziesz tutaj. Kontynuowanie przeglądania naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki, oznacza, że akceptujesz stosowanie plików cookies.